Mark Kristensen, Slagelse

Esport er i sandhed en ungdomskultur og en ungdomskultur i bevægelse. Vi ser strømninger i samfundet som ikke før er set magen til i sportens verden.
En hel generation ved skærmene, konkurrerende i hver sin sportsgren i et virtuelt univers, med forskellige mål og drømme, men fælles er en indlevelse og en flugt fra hverdagens stress og jag.

Da jeg startede i esportens verden tilbage i 2008 med at konkurrere og deltage til såkaldte “LANS”, var der ingen der gik og drømte om at det her en dag blev for fulde huse i stadioner med plads til 40-60.000 mennesker. Det er i dag en realitet. Min egen mor og far var altid meget skeptiske over den ekstreme brug af computer og “min tid foran skærmen”. Jeg kommer fra en aktiv familie, har selv dyrket sport hele mit liv, altid på eliteplan, altid med målet om at blive den bedste version af mig selv.
Nu begyndte jeg at sidde der foran computeren igen, 22 år gammel og boede hjemme, i gang med et studie og med hele verden foran mig.
Set i bakspejlet forstår jeg godt mine forældre og deres mistro omkring, om jeg nu fik gode karakterer eller om jeg sad alene og spillede, isoleret fra omverdenen.

Hvad de ikke vidste var at deres søn var “SUPER SOCIAL” og udviklede kompetencer som jeg senere ikke ville kunne eksistere uden.

Jeg fik et netværk

Et netværk bygget af “nørder” med hver deres kompetencer og hver deres egen historie gennem gaming og esport, der var ingeniøren som elskede WoW (World of Warcraft), Der var revisoren som koblede af ved at skyde hovedet af Zombies eller sælgeren som levede af store entreprise løsninger på lyskilder til verdens største firmaer.
Vi snakkede sammen alle ugens dage, så længe vi kunne, som en virkelighedsflugt og et broderskab langt væk fra kærester, mødre og alle andre som havde en holdning til computerspil og om hvor skidt det var for os.

Jeg lærte værdien af netværk, at være social – også i det offentlige rum. For hvis jeg kunne på computeren, hvorfor skulle jeg så ikke kunne når jeg stod foran mennesker jeg aldrig havde mødt.
Vi udviklede sproglige kompetencer, samarbejde, strategier og mange flere ting som vi senere hver især har udnyttet i vores dagligdag.

Kigger jeg frem i tiden, til dags dato. Kan jeg se det samme ske med alle de gamere vi berører i det daglige i Sørby.

Fra introvert til esport superstjerne

Jeg har gennem mine 5 år i Sørby Esport, som formand. Mødt rigtig mange unge mennesker som manglede retning og indhold i deres hverdag, de tør ikke vælge bare fordi frygten for at ikke “slå til” ligger og lurer lige bag den næste fejl eller fiasko i deres liv, for rigtig mange af dem var det hverdag at blive valgt sidst eller blive valgt fra.

Valgt fra pga. at man var lidt skæv i ansigtet, havde rødt/brunt/hvidt/sort hår, havde briller eller fordi man måske ikke var en haj når der skulle spilles fodbold.
Alle de nederlag har de taget med i bagagen og det gør dem usikre ved at tage valg omkring eget liv. Det gør dem ude af stand til at leve efter hvad de virkelig gerne vil, i stedet vælger de at flyde med derover hvor strømmen fører dem.

Det er her at esport kommer ind i billedet og her at jeg for første gang så at computeren kan flytte mennesker.

En ung knægt som af en eller anden grund var blevet valgt fra, skinnede nu som den største stjerne fordi vedkommende havde vundet 2 – 0 i kvartfinalen i FIFA CUP mod en af de etablerede spillere på FIFA scenen og tidligere Danmarksmester i netop det spil.
Det var ikke i en arena med en masse tilskuere, nej, simpelthen bare en tilfældig hal på Lolland.
Han var stjernen den dag og han var ikke til at skyde igennem, selvtilliden brusede ud af ham, som havde han vundet verdensmesterskabet lige der.
Den første sejr i hans liv var igennem esport, han havde ingen andre sejre at hive selvtilliden fra. Han levede for fuld musik i de timer, den dag.

Esporten flytter unge mennesker, fordi den forstår at sætte et håb, i dem som brænder for det, dem som ikke altid har haft det let og derfor finder trøst i det at spille esport, men også dem som nogle gange bliver glemt og klemt lidt i dagens Danmark.

Jeg elsker at se mennesker udvikle sig og vokse.

Mark Kristensen
Medstifter og Bestyrelsesformand i Sørby Esport

Martin Fritzen

Martin Fritzen. Esport konsulent, forfatter og foredragsholder. Jeg formidler, hvordan organiseret esport i sunde rammer, forvandler mennesker.

Kontakt

FÅ EN GRATIS E-BOG I DAG

Lær, hvordan organiseret esport i sunde rammer, kan forvandle børn, unge, voksne og hele familier

Sådan forvandler esport mennesker

Få en gratis light version e-bog nu!

“Et fascinerende og dybt personligt indblik i esportens verden, der går bagom stereotyperne og giver et godt fundament for at forstå hvordan gaming kan danne rammer om stærke og forpligtende fælleskaber.”

Rune K. L. Nielsen, psykolog, ph.d., lektor i spilpsykologi ved IT Universitetet i København

“I met Martin at the V4 Future Sports Conference back in 2019. Back then I was the organizer of the attendees and their professional presentation and I have to say the competence of Martin is unquestionable. He knows so much about the industry of esports, that adding him to any conference or lecture regarding the business of digital sports is a huge plus. Speaks and presents well and he is also a kind and curious person. Highly recommend working with him in any matter!”

Oliver Szabella - Hungarian Esports Federation

“Martin Fritzen was our guest speaker at our summit on esport. His presentation on how Denmark deals with esport was quite fascinating and a totally new approach to us. Martin’s proactive ideas and his experience in this field are of great value.”

Georg Höfner – Sport Austria – Österreichische Bundes-Sportorganisation

“Vi har på vort esport-speciale på UCL haft fornøjelsen af at benytte Martin Fritzen som oplægsholder. Martin forstår på en engagerende og motiverende måde, at formidle sit budskab således at vore studerende er involverede og efterfølgende har gode refleksioner over de berørte problemstillinger”

Peter Balling - Lektor - Forretningsudvikling, Service & Oplevelsesøkonomi - UCL
UDVALGTE KUNDER

Kontakt

KONTAKT OPLYSNINGER

Telefon: 5193 1107
Email: martin@martinfritzen.dk

Connect.

SOCIAL