Loading...
Om Martin Fritzen2022-07-14T10:33:58+00:00

Martin Fritzen

ESPORT KONSULENT, RÅDGIVER & FOREDRAGSHOLDER

Privat er jeg far til to skønne piger: Laura og Mille og gift med Lea. Vi bor i Sandved, som ligger mellem Slagelse og Næstved. Inderst inde er jeg dybt motiveret af at gøre en forskel for andre og jeg har en særlig glæde ved at hjælpe sårbare og udsatte mennesker. Jeg er oprindeligt uddannet i detailsalg og har studeret både pædagogik på seminaret i Slagelse og psykologi på Københavns Universitet.

Jeg husker at vores præst gav mig dette citat, da jeg blev konfirmeret: “Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i “… og det har hængt ved. Jeg har en stærk passion for frivillighed, udvalg, projekter og aktiviteter – som især kommer børn og unge til gode.

Min egen opvækst, var alene med min mor, som endte med at dø af sit misbrug. Jeg har selv været ude i et næsten 20 årigt misbrug, kriminalitet, ensomhed og været ved at dø flere gange. I 2010 blev blev jeg clean og kom på benene igen. Fra 2011 – 2015 skrev og udgav jeg min bog: “Fra Narkoman til Rollemodel”, jeg besøgte over 300 uddannelsesinstitutioner, kommuner og fagligheder og holdte workshops og oplæg om stofmisbrug.

Fra 2015 – 2017 grundlagde og skabte jeg (med et stærkt team), det der nu er Danmarks stærkeste gaming og esportsforening, Sørby Esport, som nu har +300 medlemmer +100 frivillige og flotte lokaler med +40 computere på fodboldstadion i Slagelse. Fra 2017 – 2020 var jeg projektleder for gaming og esport i DGI, hvor jeg var leder for alle indsatser der hjælper idrætsforeningerne igang med gaming og esport, på en bæredygtig måde.

I dag rådgiver jeg foreninger, ungdomsskoler / klubber, uddannelsesinstitutioner, organisationer, arbejdspladser og kommuner, som gerne vil være klogere på, hvordan de kan gavne af gaming og esport.

“I met Martin at the V4 Future Sports Conference back in 2019. Back then I was the organizer of the attendees and their professional presentation and I have to say the competence of Martin is unquestionable. He knows so much about the industry of esports, that adding him to any conference or lecture regarding the business of digital sports is a huge plus. Speaks and presents well and he is also a kind and curious person. Highly recommend working with him in any matter!”

Oliver Szabella - Hungarian Esports Federation

“Martin Fritzen was our guest speaker at our summit on esport. His presentation on how Denmark deals with esport was quite fascinating and a totally new approach to us. Martin’s proactive ideas and his experience in this field are of great value.”

Georg Höfner – Sport Austria – Österreichische Bundes-Sportorganisation

“Vi har på vort esport-speciale på UCL haft fornøjelsen af at benytte Martin Fritzen som oplægsholder. Martin forstår på en engagerende og motiverende måde, at formidle sit budskab således at vore studerende er involverede og efterfølgende har gode refleksioner over de berørte problemstillinger”

Peter Balling - Lektor - Forretningsudvikling, Service & Oplevelsesøkonomi - UCL
UDVALGTE KUNDER

FÅ EN GRATIS E-BOG I DAG

Lær, hvordan organiseret esport i sunde rammer, kan forvandle børn, unge, voksne og hele familier

Sådan forvandler esport mennesker

Få en gratis light version e-bog nu!

“Et fascinerende og dybt personligt indblik i esportens verden, der går bagom stereotyperne og giver et godt fundament for at forstå hvordan gaming kan danne rammer om stærke og forpligtende fælleskaber.”

Rune K. L. Nielsen, psykolog, ph.d., lektor i spilpsykologi ved IT Universitetet i København

Organiseret esport i sunde rammer, forvandler børn, unge, voksne og familier

TEORIER • VIDEN • EVIDENS • DOKUMENTATION & FORMIDLING

Når jeg påstår at: “Organiseret esport i sunde rammer, udvikler mennesker”, er det fordi jeg har set det ske. Ikke kun jeg, men jeg oplever historier fra hele verden, hvor mennesker der elsker gaming og esport, bliver involveret i et sundt fællesskab, hvor esport dyrkes i en organiseret form. Heri oplever mennesket at blive positivt forvandlet. Nu har jeg fundet videnskab der tilmed dokumenterer min påstand.

SELVTILLID
SELVVÆRD
IDENTITET
VENSKABER
VEDHOLDENHED
ENGAGEMENT

Den videnskabelige tilgang til, hvordan esport udvikler mennesker

Det er for let, hvis jeg påstår at: “gaming & esport – er godt for mennesker”. Derfor følger her en videnskabelig visning af de teorier og studier, der viser, hvorfor og hvordan, gaming og esport forvandler mennesker.

Teori A

Self-determination theory Ryan & Deci.

Via esport opnår gamere:

 • Engagement
 • Selvværd
 • Selvtillid
 • Vedholdenhed
 • Venskaber

Teori B

Seven Resilience Resources Michael Ungar, Ph.D.

Via esport opnår gamere:

 • Selvtillid
 • Selvværd
 • Identitet
 • Modstandsdygtighed
 • Venskaber

Teori C

Det fælles tredje Michael Husen

Via esport opnår gamere:

 • Sociale færdigheder
 • Venskaber
 • Identitet

Teori D

Arbejdsmarked kompetencer

Via esport opnår gamere:

 • Rumlig forståelse
 • Multitasking
 • Vedholdenhed
 • Problemløsning
 • Social udvikling
 • Prosocial adfærd

Hvorfor arbejde sammen med mig?

ERFARING • VIDEN • VIRKNING

Det er i krydsfeltet i mellem min erfaring med organiseret esport i foreninger, på uddannelsesinstitutioner, på arbejdspladser, til events og i ungdomsklubber. Kombineret med min teoretiske viden fra pædagogikkens og psykologiens verden, samt de over 100 aktiviteter jeg har været med til at afvikle, plus – det enorme netværk jeg har – der i sidste ende gør mig til en unik samarbejdspartner – når det handler om at forvandle og udvikle mennesker.

FOREDRAG
KONSULENT
UNDERVISNING
VIRTUEL

“I met Martin at the V4 Future Sports Conference back in 2019. Back then I was the organizer of the attendees and their professional presentation and I have to say the competence of Martin is unquestionable. He knows so much about the industry of esports, that adding him to any conference or lecture regarding the business of digital sports is a huge plus. Speaks and presents well and he is also a kind and curious person. Highly recommend working with him in any matter!”

Oliver Szabella - Hungarian Esports Federation

“Martin Fritzen was our guest speaker at our summit on esport. His presentation on how Denmark deals with esport was quite fascinating and a totally new approach to us. Martin’s proactive ideas and his experience in this field are of great value.”

Georg Höfner – Sport Austria – Österreichische Bundes-Sportorganisation

“Vi har på vort esport-speciale på UCL haft fornøjelsen af at benytte Martin Fritzen som oplægsholder. Martin forstår på en engagerende og motiverende måde, at formidle sit budskab således at vore studerende er involverede og efterfølgende har gode refleksioner over de berørte problemstillinger”

Peter Balling - Lektor - Forretningsudvikling, Service & Oplevelsesøkonomi - UCL
UDVALGTE KUNDER

Opnå større indsigt

OPDAG, HVORDAN ORGANISERET ESPORT I SUNDE RAMMER, FORVANDLER MENNESKER

BIAS

BIAS Når jeg som forfatter vælger at skrive positivt om gaming og esport, er det fordi jeg tror på at organiseret gaming og esport i sunde rammer, kan

Kontakt Martin Fritzen

Kontakt Martin her, og fortæl hvad du har brug for.

Om mit arbejde

Jeg kan bookes som konsulent, foredragsholder og underviser. Jeg har organiseret esport i sunde rammer siden 2015, og har grundlagt Sørby Esport, arbejdet for DGI Esport og i dag Dansk Firmaidrætsforbund – med esport som ansvarsområde.

Kontakt

Seneste indlæg

Artikler