Her følger en ”offentlig” gennemgang af de udvalgte projekter. ”offentlig” betyder at jeg ikke deler nogen forretningshemmeligheder, men udelukkende deler den info jeg har kunne finde frem til på offentlig hjemmeside eller via pjecer, brochurer og online artikler. Det handler om projekterne:

  1. ”eHood” af Sincera
  2. ”eSport til udsatte unge – U:point” af U:point
  3. ”Gaming Gruppen” af CfDP Center for Digital Pædagogik.

I alle tre projekter går man ind og arbejder specifikt med en dedikeret plan og indsats overfor målgruppen.

Her følger den officielle beskrivelse af U:Point esportstilbud til udsatte unge, jeg har kunne finde på U:Point´s egen hjemmeside[1]

”U:POINT ESPORT

U:point eSport sætter fællesskaber i spil. eSport kompetetive træning i CS:GO // Apex Legends. Hos U:Point eSport træner vi taktik og skills i fællesskab. Mød nye teammates og bliv en del af et stærkt team der både spiller for at have det sjovt og vinde.

Esportsprojekt til udsatte unge – en fritidsaktivitet med seriøs esportstræning i et pædagogisk setup. Vi tilbyder små hold med stort sammenhold. U:point eSport henvender sig til udsatte unge med en interesse for gaming. Unge, som gerne vil træne på et seriøst plan, men som er udfordret omkring det sociale. Unge, der synes det er svært at troppe op i klubben eller i fritidsforeningen, hvor ansvaret for at blive en del af fællesskabet primært er ens eget. Unge, der med gaming måske isolerer sig hjemme på værelset, i værste fald med ensomhed og et lavt selvværd til følge.

U:point eSport er unikt ved et særskilt fokus på det sociale og pædagogiske – hvor instruktøren som både er uddannet socialpædagog og e-sportsinstruktør, har fagligt indblik i og erfaring med udsatte unge, og kompetencerne til at lave træningsforløb. Fællesskabet er i højsædet og som hold tager vi på studieture til gaming events både i Danmark og udlandet.

I ferieperioder afholder vi forskellige arrangementer for alle børn og unge i alderen 10-16 år, som også brænder for esporten og gerne vil bruge ferien på at blive en endnu bedre gamer. Træningen foregår i U:point i Måløv, kun 5 minutters gang fra Kildedal St.”

Her følger beskrivelsen af projektet i en offentlig brochure[2]

”Team PingWINS

Vil du have flere wins og være en del af et fedt team?

U:point eSport sætter fællesskaber i spil. Et fritidstilbud for dig mellem 10 og 18 år, som elsker at game. For dig der gerne vil spille på hold, men ofte sidder alene, fordi du synes det er svært at gå i klub eller esportsforening.

ER DU GAMER?

Vil du træne professionelt, uanset niveau?

Du er mellem 10 og 18 år, elsker gaming og vil gerne træne dit spil. Gamer du oftest alene hjemme på værelset? Og synes du det er svært at være en del af et fysisk gaming fællesskab? Så er det lige præcis dig vi gerne vil have på holdet hos U:point eSport.

Hos U:point eSport træner du på et lille hold bestående af 3-5 deltagere. Vi tilbyder et seriøst gaming fællesskab og fede oplevelser, hvor vi tager på studietur og oplever stemningen og de professionelle gamere ved fx Dreamhack i Malmø, HK Lan i Herning eller Nordsjællands LAN-party i Farum. U:point eSport har en super dygtig esportsinstruktør, der deler din passion for eSport og hjælper dig med at blive en (endnu) bedre gamer. Instruktøren er nysgerrig på dine og holdets personlige, strategiske og kommunikative kompetencer, og har derfor altid blik for, hvordan samarbejde og rolleinddeling på holdet kan optimeres.

Unikke hold for unikke gamere. Hos os er der plads til at være dig selv.

  • små hold med stort sammenhold.
  • bliv en skarp gamer og få samtidig sjove eSport oplevelser sammen med andre.
  • vi spiller altid på professionelt up-to-date gamer-udstyr

For dig som elsker eSport

FAKTA OM

U:point eSport

Vi tager gaming og træning seriøst, hvor vi arbejder med spilteknik, præstationsfremmende træning og holdsamarbejde. Og vi snakker om hvad sund kost og fysisk træning betyder for at blive en endnu skarpere gamer. En træningssession = 2 ½ time og og en træningssæson = 3 måneder.

Træningen finder sted i lyse lokaler i Måløv, hvor der også er bordtennis, dart og andre spilaktiviteter.

Vi er et lyststyret fællesskab, hvor fokus er på succesoplevelser – både personligt og som hold. Dine forældre er velkomne til at få en kop kaffe mens du træner.

Synligt sammenhold og sjove oplevelser!

Du får en holdtrøje og t-shirt med logo, din egen musemåtte og drikkedunk. Som hold tager vi også på studietur til et større gaming-event, hvor vi oplever stemningen og de professionelle gamere.

Gaming-udstyr der optimerer din spiloplevelse

Vil du have succes med gaming, kræver det ikke kun benhård træning, men også det rette udstyr. Du kan godt begynde at glæde dig, for vi stiller professionelt up-to-date gaming-udstyr til rådighed for dig og dit hold!

Gamer-diplom

Når sæsonen er slut får du et U:point eSport gamer-diplom, som bevis på, at du har gennemført et træningsforløb, hvor du har tilegnet dig viden om spilteknik, kommunikation og samarbejde.

Er du forælder til en gamer og oplever du at dit barn isolerer sig?

For forældre, kan det være svært at se det fede ved barnets gaming, når det virker som tidsspilde, der isolerer barnet socialt fra fysiske fællesskaber.

U:point eSport er et fritidsaktivitetstilbud målrettet netop de børn og unge som elsker at game, men som har svært ved selv at opsøge og indgå i fællesskaber. De børn og unge, hvor du som forælder oplever, hvordan dit barn isolerer sig hjemme på værelset, med ensomhed og sociale udfordringer til følge.

Vores ambitionen i U:point eSport er, at dit barn udvikler sine gaming færdigheder såvel som sine sociale færdigheder og derigennem styrker sit selvværd og selvtillid – og får mere mod på at være nysgerrig på nye venskaber og fællesskaber.

U:point eSport er for dit barn mellem 10 og 18 år, som elsker at game og som har et ønske om at være en del af et lille, men fedt og seriøst gaming fællesskab med ligesindede.

Det unikke ved U:point eSport er, at det foregår i et pædagogisk setup, hvor fokus særligt er på at fremme sociale aspekter gennem eSport. Træningen varetages af socialpædagog og eSports instruktør Michael Boe Nielsen, der til daglig arbejder som ungekonsulent i U:point. Gaming er det vi mødes om og med et pædagogisk blik for den enkelte, træner Michael deltagernes spilteknik, kommunikations- og samarbejdsevner, samtidig med at fællesskab, venskaber og gode oplevelser er i højsædet.”

Kommentar af Michael Boe Nielsen – Pædagogisk Ungekonsulent og eSportsinstruktør i U:point eSport.

Esport er i min pædagogiske optik, et af de stærkeste værktøjer i nyere tid indenfor motivation, og udvikling af viden om egne kompetencer, hos unge med diagnoser og/eller specielle behov. Jeg træner hver uge, unge i Counter Strike med blandede diagnoser, som hver især har sine begrænsninger der arbejdes med. Der hvor jeg ser den største gevinst er, når mine unge der lider af f.eks. Stærk angst, OCD eller lign. agerer som en bestanddel af en helhed/team der førhen var totalt umuligt at kunne forestille sig i andre rammer end eSport.

Esport kan vende individualister til teamplayere med fælles mål og rykke grænserne hos den enkelte skridt for skridt. Netop fordi alle på holdet nærer interesse for samme aktivitet, som indeholder samme regler for alle deltagere i spillet, kan der sættes fælles mål for succes, hvor hver enkel kan byde ind til fællesskabet på sin vis.

Vision:

U:Point eSport blev sat i verden med den vision, at bryde den sociale isolation og skolevægring hos unge der kæmper med diagnoser og/eller særlige behov via eSport.

U:point eSport er et fritidsaktivitetstilbud til unge ml. 10-18 år, målrettet netop de børn og unge som elsker at game, men som har svært ved selv at opsøge og indgå i fællesskaber.

Ambitionen i U:point eSport er, at den unge udvikler sine gaming færdigheder såvel som sine sociale færdigheder og derigennem styrker sit selvværd og selvtillid – og får mere mod på at være nysgerrig på nye venskaber og fællesskaber. Det unikke ved U:point eSport er, at det foregår i et pædagogisk setup, hvor fokus særligt er på at fremme sociale aspekter gennem eSport.

Gamingen er det vi mødes om, og med et pædagogisk blik for den enkelte, træner deltagerne spilteknik, kommunikations- og samarbejdsevner, samtidig med at fællesskab, venskaber og gode oplevelser er i højsædet.

Citater/erfaringer fra medlemmer:

Anna ”Fireforce” Entry Fragger: ”Counter-Strike hos U:Point eSport har lært mig at snakke meget bedre sammen med andre mennesker, og at arbejde som et team. Før kunne jeg have svært ved at stole på folk pga min stærke angst, men nu er jeg mere tålmodig, og tror på at hvis vi arbejder sammen, så kan vi klare alle opgaver. U:Point var det rigtige tilbud til mig fordi jeg kunne træne i små grupper, da jeg reagerer på alle lyde omkring mig. Jeg kan også bruge det vi lærer til eSport henne i skolen, jeg er blevet god til at snakke med nye mennesker, også over nettet. Jeg er også blevet meget bedre til at spille (spilteknik), og det gør det sjovere at game online når man får ros fra folk, også dem man ikke kender irl”.

Christian ”Windforce” – IGL: ”Upoint var det rigtige tilbud for mig, da jeg kunne være mere åben omkring min diagnose, og der er forståelse for den. Jeg elsker vores ”Snack pauser” hvor jeg kan lade energi op med f.eks. sunde smoothies , de guld værd samt vores brainbreaks hvor vi får rørt kroppen i små lege. I pauserne elsker jeg at smalltalke, og lære de andre bedre at kende. Jeg er blevet god til at træffe hurtige beslutninger gennem at spille Counter Strike, bruger det i den normale dagligdag/skole. Jeg er blevet god til at kommunikere med folk der er fysisk til stede, i stedet for bare stemmer online. Som IGL sætter det mig i stressede situationer, som jeg er blevet god til at komme igennem, jeg bruger også især min eSports træning til gruppearbejde henne i skolen. Jeg er blevet mere udholdende og har nemmere ved at sortere i information.Jeg giver aldrig op, jeg har lært at hype mig selv op og se de andre omkring mig – hive dem med op på mit hype train”.

Art ”Fade” – IGL: Stifter af CeleRitas eSport m. 144 medlemmer. ”Af min tid hos U:Point eSport har jeg taget med mig at, Jeg husker at drikke vand og får holdt pauser – får bevæget mig imellem games, hvor jeg førhen kunne sidde lidt for længe og få ondt. Jeg husker at spise inden jeg spiller så jeg ikke går kold – det er vigtigt at balancerne er i orden for at yde sit bedste. I min egen eSports forening CeleRitas bruger jeg de værktøjer som jeg lærte hos Michael (U:Point), så efter hvert spil trækker jeg det op i meta og spørger mit hold – hvad gik godt og hvad kan gøres bedre til næste game.”.

Kommentar af Martin Fritzen 2021:

Målgruppe: Ifølge det skrevne er målgruppen gamere mellem 10 og 18 år som ønsker sig nye venner, nye fællesskaber og at blive bedre til gaming og esport.

Eksekvering: Umiddelbart ser det ud til at projektet eksekveres fra U:Points lokaler i Målev og at tilmelding sker ved at kontakte U:Point via: upoint.dk/upoint-esport.

[1] december 2020, kilde: https://upoint.dk/upoint-esport

[2] december 2020: https://upoint.dk/wp-content/uploads/2020/10/brochure_esport_online.pdf

Martin Fritzen

Martin Fritzen. Esport konsulent, forfatter og foredragsholder. Jeg formidler, hvordan organiseret esport i sunde rammer, forvandler mennesker.

Kontakt

FÅ EN GRATIS E-BOG I DAG

Lær, hvordan organiseret esport i sunde rammer, kan forvandle børn, unge, voksne og hele familier

Sådan forvandler esport mennesker

Få en gratis light version e-bog nu!

“Et fascinerende og dybt personligt indblik i esportens verden, der går bagom stereotyperne og giver et godt fundament for at forstå hvordan gaming kan danne rammer om stærke og forpligtende fælleskaber.”

Rune K. L. Nielsen, psykolog, ph.d., lektor i spilpsykologi ved IT Universitetet i København

“I met Martin at the V4 Future Sports Conference back in 2019. Back then I was the organizer of the attendees and their professional presentation and I have to say the competence of Martin is unquestionable. He knows so much about the industry of esports, that adding him to any conference or lecture regarding the business of digital sports is a huge plus. Speaks and presents well and he is also a kind and curious person. Highly recommend working with him in any matter!”

Oliver Szabella - Hungarian Esports Federation

“Martin Fritzen was our guest speaker at our summit on esport. His presentation on how Denmark deals with esport was quite fascinating and a totally new approach to us. Martin’s proactive ideas and his experience in this field are of great value.”

Georg Höfner – Sport Austria – Österreichische Bundes-Sportorganisation

“Vi har på vort esport-speciale på UCL haft fornøjelsen af at benytte Martin Fritzen som oplægsholder. Martin forstår på en engagerende og motiverende måde, at formidle sit budskab således at vore studerende er involverede og efterfølgende har gode refleksioner over de berørte problemstillinger”

Peter Balling - Lektor - Forretningsudvikling, Service & Oplevelsesøkonomi - UCL
UDVALGTE KUNDER

Kontakt

KONTAKT OPLYSNINGER

Telefon: 5193 1107
Email: martin@martinfritzen.dk

Connect.

SOCIAL